Kaos överallt

Gaaah tiden står still!!!!!!!

Nu är det 36 dagar tills vi flyttar och jag klättrar på väggarna.. har inte kommit igång med packningen ännu eftersom det är ett kaos uppe i vindsförrådet där jag tänkt förvara lådorna när de är färdigpackade. Det räcker med en låda stående här hemma för att det ska kännas som om man ska kvävas.

Vi är i nåt slags vacuum just nu där vi bara väntar, vi kan inte göra något åt nånting utan vi bara väntar på att tiden ska gå och försöker göra det bästa av det... vi väntar på besked från migrationsverket fortfarande och skatteverket ville än en gång inte folkbokföra Matthew. Det känns som om vi blir motarbetade gång på gång och vi båda är trötta och uppgivna. Jag hoppas verkligen att allt löser sig till det bättre snart innan vi båda blir galna.

Detta är anledningen till att det är sparsamt med inlägg här i bloggen. Jag är helt enkelt trött och uppgiven just nu. Men snart ska jag vara på fötter igen och nåt jag ser fram emot är att RENSA. Jag kommer vara brutal i rensningen av prylar som vi inte använder och finns det något som kan hjälpa kaoset i huvudet så är det att få bort kaoset runtomkring.

Morgonfunderingar

Lucy somnade visst på filten på golvet efter att ha varit vaken typ en kvart och här sitter jag med morgonkaffet i lugn och ro. Vilken lyx jag har på morgnarna. Det är inte ofta jag inte kan äta frukost och dricka kaffe för Lucy brukar antingen sova eller underhålla sig själv den lilla stunden.

Det verkar bli ännu en dag med fint väder här och idag ska vi fly den varma lägenheten och åka ut till min moster på landet ett tag. När det är såhär varmt så längtar jag ännu mer efter att flytta. I förrgår var vi på IKEA och kollade på både möbler inför flytt och köpte en del smått och gott. Madrasskydd till sängen (välbehövligt med småbarn), handdukar, porslin och lite sånt. Vi provsatt soffan vi funderat på att köpa och den var såå bekväm men vi har inte bestämt riktigt ännu om det verkligen är den soffan vi vill ha. Vi får se vad vi bestämmer oss för i slutändan.

Det ska bli sååå roligt att inreda ett helt nytt ställe! Jag kan säga som så att det kommer verkligen inte bli IKEA rakt igenom för jag tänker leta möbler och annat på loppisar och second hand för sån är jag 😃 tycker det är mycket charmigare med lite unika möbler och konstellationer. Sen såklart att man kan mixa lite. En till sak som ska bli så mysigt i lägenheten är att vi kommer att ha ett riktigt matbord och att Lucy kommer få en egen stol. Jag ska måla om min gamla tripptrapp stol och sätta dit en original träbygel som mamma hittade på second hand för 10 spänn. Har inte bestämt mig än vilken färg men det får jag känna av lite när vi kommer till lägenheten. Nej nu ska jag sluta sluddra o bladdra och dricka upp mitt kaffe. Sen kallar tvätten på mig!

5 saker som förändrats sen jag fick barn

1. Kräktrasorna som var så fint ihopvikta innan bebis kikade ut ligger nu utspridda över hela hemmet. I skötväskorna, på köksstolen, på dörrhandtaget in till sovrummet eller i mikrovågsugnen. Ibland hittar jag en av de där kräkhanddukarna under en soffkudde och granskar, luktar och känner på den för att avgöra om det är kräk, bröstmjölk eller dregel som gör den sådär stel.

2. Att få duscha varje dag känns som ett privilegium jag aldrig kommer att få uppleva igen. Nu är det standard att tvätta av armhålorna med en fuktig handduk (kräktrasa med varierande innehåll) och slänga på lite deo. Jag går konstant runt och känner sig som den där humöreffekten simmarna kunde få i The Sims 3 när hygienmätaren gått ner till det gula: "geggig". De dagarna man faktiskt får duscha så består hela stunden av att ständigt stänga av duschen för att lyssna efter ljud "för jag kan svära att jag hörde bebisskrik"

3. Jag minns inte längre hur det känns att ha håret utsläppt. För att inte bebis starka händer ska få mig att gråta varje gång jag bär runt på henne så är det inget annat än "mammaknuten" så högt upp på huvudet som möjligt som gäller. Dock är det ganska skönt att kunna ha något att skylla på när man tappar mer hår än en golden retriver under fällperioden (hormonellt) eller när håret är lika flåtigt som en paket smör eftersom man aldrig får duscha.

4. Rena kläder? Mjaaa.. förutom att bebis kräks på mig femton gånger om dagen så svettas jag också som en galning (något med hormonerna när man ammar) så även om kläderna var rena klockan åtta när jag tog på mig de så kommer den där humöreffekten "geggig" ungefär samtidigt som jag tagit de där 10 stegen till kaffebryggaren.

5. Kiss och bajs är numera ett vardagligt inslag i våra konversationer här hemma. "Du måste se denna bajsblöjan, det är helt galet vad mycket det kom på bara en sån liten prutt." Det är liksom inte konstigt längre. Häromdagen var min syster på besök och undrade vad det var för gul fläck på filten hon satt på i soffan "de e bara lite bajs" säger jag lite sådär i förbifarten samtidigt som jag såg min syster få det där ansiktsuttrycket bebisar får när någon lurat de att sutta på en citron.