Vår Midsommar

Vår midsommar var precis som en midsommar ska vara. God mat, underbart sällskap, kunna vara ute hela dagen och massor av glädje. Jag, Lucy och Selma var ute hos min moster och firade. Matthew mådde inte bra så han stannade tyvärr hemma. Blev först superbesviken men kan inte klandra honom dock med allt som hänt honom på sistone och nu ännu ett orosmoln för oss när England går ur EU.. Det kan ge vem som helst ångest. 
Som sagt, vi hade så mysigt trots avsaknaden av M och här kommer några bilder:
 
 
Visst är hon bedårande? Vår lilla prinsessa! <3
 
 
 

vår sjal


Ja precis som rubriken lyder så tänkte jag skriva lite om vår älskade sjal som är värd sin vikt och lite till i guld. Har precis lagt ner en sovande Lucy i sängen efter att hon somnat i sjalen. Från att ha varit övertrött och speedad till att somna på ungefär en kvart. Att börja sjala är något av det bästa jag gjort. Sååå mysigt, praktiskt och har räddat oss åtskilliga gånger när vi haft en otröstlig bebis. 


Lucy älskar sjalen. Det känns som om hon vet hur gott hon somnar i den och blir först fly förbannad när man börjar knyta men det går på ett kick att få henne lugn och avslappnad och hon brukar somna på högst 10 minuter.

Att bära nära är helt underbart och har räddat min rygg. Jag har en ryggskada i bröstryggen och att bära bebis utan sjal eller sele är döden. Visst får jag ont. Men jag har i princip konstant smärta iallafall och ibland måste man bära bebis och då är detta det bästa och minst smärtsamma alternativet.


Jag älskar verkligen detta stycke tyg och är så glad att vi började sjala. Fördelarna är många och bl.a. sägs det att barn som bärs nära skriker mindre, har lättare med matsmältningen och reglerar värmen i kroppen bättre. Jag vet inte hur mycket som är bevisat men för mig så räcker det med att veta att min tjej trivs i den och somnar som en stock. 

Denna sjalen är en Yaro La Vita Summer Rainbow i 100% bomull. Vill ni veta mer om ergonomiskt bärande så gå med i gruppen Bärsjalar! på facebook. 

tvättdag och amningsbehåar

Idag har vi tvättdag här hemma. Tvättar alla kuddfodral och filtar som legat i soffan som varit fulla av bebiskräk och bröstmjölk😂 samt en veckas tvätt (blir såå mycket tvätt med en bebis). Fick dock lite paus när Lucys mormor var här på en kopp kaffe, kort promenad och sen en runda på maxi. Hämtade ut ett paket med åtta stycken begagnade amningsbehåar som jag fyndade för 156kr inkl. frakt! De behövs verkligen eftersom jag har en kräkbebis som gärna kräker rätt ner i urringningen. Får handtvätta massvis av gånger då vi inte har någon egen tvättmaskin. Men nu ska jag nog slippa det! 

Nu ligger Lucy och sover bredvid mig i sängen. Ska försöka få loss tutten ur hennes mun och smita iväg och få lite gjort medans hon sover. Håller tummarna för att hon fortsätter sova!