MVC

Idag började jag dagen med ett besök på MVC för kontroll av mitt blodvärde. Har legat riktigt lågt ända sen inskrivningen då jag började äta Niferex. 
När jag sen var tillbaks för ett par veckor sen så var värdet lägre än när jag skrev in mig (98). Alltså hade järntillskottet inte gjort nån nytta alls så då bestämdes det att jag skulle dubbla dosen.
 
Idag, efter två veckor med dubbel dos så skulle det iallafall kollas igen. Låg fortfarande för lågt. (106) så bokade ytterligare en kontroll nästa vecka. 
 
Undrar hur länge jag gått med lågt hb innan jag ens blev gravid? Det kanske inte är så konstigt att jag varit och är utmattad..

Skrikande stress

Jag är på grund av bl.a. min ADHD periodvis fruktansvärt stresskänslig och lättpåverkad både av inre och yttre stress. 
Vissa dagar blir jag till och med stressad av att duscha när det är för högt tryck på duschstrålen och då försöker jag verkligen att tagga ner men det är inte alltid jag kan. Vissa dagar är det bara för mycket och jag klarar inte ens de mest basic sakerna som att diska, laga mat, städa, prata med någon i telefon, handla eller ens se en film i lugn och ro och då får jag se mig besegrad. Inte nederlagsbesegrad och besviken utan mer se det som en bra grej, att kroppen fått nog och säger till mig på skarpen innan det går ännu längre och jag till slut ligger i sängen utslagen och utsliten.
 
Jag har ett starkt minne från när jag var liten och hade försovit mig till skolan en morgon och jag fick sån där stresspanik. När jag till slut gav upp och hulkande försöker förklara för mamma varför jag gråter så beskriver jag det som om "Det låter i huvet som om det är någon som skriker alla mina tankar jättehögt och jättesakta" 
 
Vilken tur att jag hade och har en sån otroligt förstående och accepterande mamma som bara kramade mig och sa att "Du behöver inte gå idag" 
 
Och plötsligt tystnade det där skrikandet och gråten slutade..

Morgonperspektiv

Varje kväll lägger jag mina glasögon på samma ställe med flit. För att jag nästa morgon ska vara tvungen att läsa ett par rader innan jag börjar dagen. 
 
 
"I woke up, 
I have clothes to wear, 
I have running water, 
I have food to eat, 
Life is good
I am thankful"
 
En liten påminnelse till mig själv om att inte ta det självklara självklart. Ibland när dagarna känns grå och jag mår piss så behövs den verkligen.