pass, toabesök och huvud mellan benen

Ingen bebis ännu! 
Har inte varit frånvarande från bloggen för att jag föder barn (önsketänkande) utan för att jag igår låg heeelt utslagen på soffan och var såå trött, svullen och gnällig.

Och idag har jag varit iväg nästan hela dagen med mamma som "rastat" mig. Hon längtar nästan mer än jag efter att bebis ska komma så hon tyckte jag behövde hitta på något för att få det hela att starta. 
Först tog vi en kaffe hemma hos henne och pratade en stund och efter det körde vi och lämnade av min syster och hundarna hos min pappa eftersom de alla tre också behövdes rastas en stund ;) 

Sen begav vi oss till stora stan för att ordna pass till mor som snart ska iväg till England. När det blev hennes tur gick jag på toa och lagom tills jag var klar var hon klar med passansökan. Visserligen tar det extremt lång tid att gå på toa som höggravid men det är så himla smidigt att få pass och vi är så bortskämda här i Sverige med både själva ansökan och hur lång tid det tar att få själva passet. Jag berättade det för Matthew när jag kom hem och han bara gapade. Passansökningsprocessen i England är liiiite längre och liiite mer komplicerad än här. Man kan få vänta i månader på att bara få en intervju och sen är det inte ens säkert att man får ett pass överhuvudtaget.

När vi var klara med bestyren så köpte vi oss varsin hamburgare och glass och satte oss i solen och käkade. Var sååå himla varmt och skönt.


Bebis verkar dock tycka att det är varmare inne i magen och visar inte mycket till tecken på att vilja komma ut mer än att det känns som om h*n åker längre och längre ner vilket är positivt såklart men vissa stunder känns det verkligen som om huvudet är på väg ut och jag får gå som om jag skitit ner mig. Haha, the joy of being pregnant!

välkommen vecka 40

Då var veckan med stort V här. Den sista "ordinarie" veckan i graviditeten. Jag hoppas verkligen att det blir sista veckan och att jag slipper uppleva vecka 41 och 42. Vill sååå gärna ha bebis här nu. Det känns helt overkligt att jag snart genomgått en hel graviditet och att vi snart blir föräldrar för första gången. Det är en början på ett helt nytt liv som jag ser fram emot. Jag ser fram emot att få visa bebis världen och allt underbart som finns i den. 

Idag ska jag sätta mig ner och skriva ett brev till vår ofödda bebis som ska få ligga underst i hennes/hans minneslåda. Min mamma gjorde en minneslåda till mig och skrev även hon ett brev till mig om graviditeten och hennes förväntningar och jag har verkligen uppskattat detta. Det känns fint att ha minnen att titta tillbaka på. Tidningsurklipp, bilder, teckningar osv. Men det mest speciella måste vara det där brevet. Så det ska jag iallafall börja skriva idag.

Kroppsligt är jag klumpig, trött och har maaassor av sammandragningar och "mensvärk" ungefär som förra veckan. Det är otroligt jobbigt men samtidigt är det så skönt att känna att det är på gång och att kroppen gör sig redo. Det är ju steg i rätt riktning iallafall! 
Det känns som om bebis ligger likadant och sparkar lite snällt på min högra sida då och då. Så jag hoppas jag har rätt och att den lilla krabaten inte busat med oss och vänt på sig. 


Det känns som om magen slutat växa nu och bara sjunker lite då och då och det är väl för väl de. Känner mig som en sköldpadda på rygg mär jag ska ta mig ur sängen eller soffan

Nu hoppas vi och håller tummarna för att detta blir sista veckoupdaten denna graviditeten och att bebis är på rätt sida magen nästa vecka! 

hemstickat och trötthet

Dagen idag känns som en enda dimma. Gick upp vid åttatiden och åt frukost, gick ut med hunden och såg ett par avsnitt av vänner och sen vid 10 var jag heelt slut så var tvungen att sova en timme. Sen åkte jag till farmor och fikade med henne, min syster och hennes pojkvän. Nu har jag precis kommit hem och ska sova en stund. Jag är heelt slut. Ville bara visa upp först vad jag fick med mig hem från farmor till lilla bebis som hon har stickat.


Är det inte helt bedårande? 😍